ГоловнаПолітика

Консультації з врегулювання ситуації на сході відбудуться 27 червня, - Кучма

Місце проведення зустрічі наразі невідоме

Консультації з врегулювання ситуації на сході відбудуться 27 червня, - Кучма
Кучма
Фото: Макс Левин

Консультації тристоронньої контактної групи у форматі Україна-РФ-ОБСЄ продовжаться в п'ятницю, 27 червня. Про це повідомив журналістів екс-президент України, учасник групи Леонід Кучма у четвер у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Завтра ми збираємося це продовжити", - сказав він

На уточнююче запитання, де відбудеться така зустріч, Кучма відповів: "Я і сам не знаю".

За словами екс-президента, раніше пропонувалося провести таку зустріч на території Росії, проте зупинилися на тому, що вона пройде в Україні. При цьому конкретне місце проведення ще не визначено.

"У нас не переговорний процес, а консультації. Бо влада не може сісти за стіл переговорів з ними (представниками ДНР та ЛНР - ред.)", - підкреслив Кучма.

23 червня у Донецькій ОДА пройшли багатосторонні консультації. У них взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, голова громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, "прем'єр-міністр" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Бородай, лідер руху "Південний Схід" Олег Царьов та представники так званої "Луганської народної республіки".

Раніше у четвер президент України Петро Порошенко у Страсбурзі заявив про те, що представники ДНР та ЛНР виявили зацікавленість до проведення мирних переговорів з врегулювання ситуації на сході України.

Тим часом, раніше 26 червня "перший віце-прем'єр" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Андрій Пургін повідомив "Інтерфакс", що черговий раунд консультацій з мирного врегулювання на Донбасі та на Луганщині призначений на п'ятницю, 27 червня. "Дійсно, є домовленість провести черговий раунд консультацій 27 червня в Донецьку", - сказав А.Пургін.

За його словами, консультації пройдуть у режимі, аналогічному тому, у якому проводилися раніше.

Нагадаємо, напередодні Порошенко, Путін, Меркель та Олланд погодили кроки щодо досягнення миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram