ГоловнаПолітика

Нова партія екс-заступника Льовочкіна збирається на дострокові вибори Ради, - Мірошниченко

Партію зареєструють на базі вже створеної 2008 року

Нова партія екс-заступника Льовочкіна збирається на дострокові вибори Ради, - Мірошниченко
Юрий Мирошниченко
Фото: http://krivbass-regiony.com

Створення нової партії, про яку заявив колишній заступник голови Адміністрації президента Сергій Ларін, ще триває, але вона вже готується взяти участь у дострокових виборах Верховної Ради. Про це заявив у коментарі LB.ua колишній представник Віктора Януковича в парламенті Юрій Мірошниченко.

За його словами, нову партію зареєструють на базі вже існуючої з 2008 року. Втім, ні назви цієї партії, ні нової він не називає, посилаючись на те, що тримає інтригу.

Мірошниченко заявив, що був одним з ініціаторів створення нової партії.

"Ми з Сергієм Ларіним були в Партії регіонів, є досвід - і позитивний, і негативний - політичної та партійної діяльності. Що нас власне об'єднало, ми точно не хочемо брати участь у партії лідерського типу. У нас вже від цього щеплення. Друге, що нас зблизило, це те, що ми б хотіли не протиставленням Заходу і Сходу, а шляхом об'єднання, все-таки зупинити в країні війну, налагодити мир. Ми обрали соціал-ліберальну ідеологію. Вона може віднести таку політичну силу до правоцентристських, помірних", - заявив Мірошниченко.

За словами нардепа, партія спрямована не тільки на виборців Партії регіонів.

"Вона спрямована не тільки на південний схід. За нашим задумом, вона має стати пропозицією для підтримки тих виборців, які голосували за Партію регіонів, оскільки багато хто з членів цієї партії представляє так зване демократичне крило, європейськи орієнтоване... Однак, ми б не хотіли обмежитися виборцями ПР. Всі помірні виборці, які не бачать в колі провладних чи радикальних сил виразників своїх інтересів можуть голосувати і підтримувати нашу політичну силу", - зазначив він.

Нова партія, як зазначає Мірошниченко, розділяє ідею позачергових виборів у парламент.

"Хоча розуміємо, що з новою політичною силою буде важко донести про себе інформацію... Але разом з тим вважаємо, що треба чинити чесно щодо своїх виборців і відповідно будемо готові йти на вибори", - додав він.

Мірошниченко зазначає, що процес створення партії триває. Зараз в регіонах проходять зустрічі громадськості з ініціативною групою.

Технічний з'їзд партії планують провести в десятих числах червня. А відкритий - за участю громадськості та преси - в двадцятих числах.

Водночас Мірошниченко називає основні принципи партії: проти федералізації України, за українську мову як державну, але з правом регіонів визначати свою офіційну мову, а також за парламентсько-президентську форму правління.

Нагадаємо, раніше колишній заступник глави Адміністрації президента Сергій Ларін повідомив на свій сторінці в Facebook, що створює нову партію. Він заявив, що значну частину активу нової партії складатимуть молоді люди, які раніше не брали участь у політиці, але з управлінським досвідом в державних і приватних структурах.

Як повідомляли ЗМІ, працювати над створенням нової політсили будуть Юрій Мірошниченко, Сергій Ларін, Олександр Шаталов. Ідеологом нової партії буде Андрій Єрмолаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram