ГоловнаПолітика

У Донецькій області працювали 7 із 22 окружних виборчкомів, у Луганській - 2 із 12

Заступник голови МВС відзвітував про перебіг виборів на Донбасі

У Донецькій області працювали 7 із 22 окружних виборчкомів, у Луганській - 2 із 12
Закрытый участок в Донецке
Фото: novosti.dn.ua

У Донецькій області станом на 18:00 працювали 7 із 22 окружних виборчих комісій і 517 із 2431 дільничних виборчих комісій. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба Кабміну.

За його словами, в Луганській області сьогодні працювали 2 з 12 ОВК, а також 284 із 1475 дільничних виборчих комісій,

Усього в Україні працюють 188 окружних виборчих комісій і 29 тис. 25 виборчих дільниць.

Яровий повідомив, що для охорони громадського порядку залучено понад 82 тис. співробітників правоохоронних органів і більш ніж 17 тис. членів громадських формувань. На 18:00 до органів внутрішніх справ надійшли 76 повідомлень про кримінальні й адміністративні правопорушення, пов'язані з виборчим процесом.

Із зазначених повідомлень 31 є найбільш резонансним і містить ознаки кримінальних правопорушень: 15 - у Донецькій області, 4 - в Луганській, 3 - у Харківській, по 2 - у Запорізькій та Одеській, по одному - у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Хмельницькій і Херсонській областях. Переважно порушення стосуються пошкодження приміщення і майна виборчих комісій, захоплення невідомими особами майна виборчих дільниць (списків виборців, печаток, скриньок для голосування тощо), хуліганських дій стосовно членів виборчих дільниць, втручання в роботу виборчих дільниць, пошкодження виборцями своїх виборчих бюлетенів, зафіксовано повідомлення про замінування виборчих дільниць, яке не підтвердилося.

Раніше прес-служба Донецької ОДА повідомляла: "Такими, що не відбулися, можна вважати вибори в Авдіївці, Артемівську, Вугледарі, Горлівці, Дебальцевому, Дзержинську, Донецьку, Дружківці, Єнакієвому, Жданівці, Кіровському, Костянтинівці, Краматорську, Красному Лимані, Макіївці, Новогродівці, Селідовому, Слов'янську, Сніжному, Торезі, Харцизьку , Шахтарську, Ясинуватій, в Артемівському, Костянтинівському, Мар'їнському, Слов'янському, Шахтарському, Ясинуватському районах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram