ГоловнаПолітика

Федералізація сходу України - крок у безодню, - Турчинов

Ця ейфорія може призвести до дуже складних наслідків, вважає в.о. президента

Федералізація сходу України - крок у безодню, - Турчинов
Фото: president.gov.ua

Федералізація східних регіонів України призведе до їх самознищення.

Про це заявив голова Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов.

"Це крок у безодню для цих регіонів. Це ейфорія, яка може призвести до дуже складних наслідків, і дуже багато людей ці наслідки вже відчувають. Ті, хто виступають за самостійність, не розуміють, що це повне руйнування економіки, соціальних програм, взагалі, життя для більшості населення цих регіонів", - цитує Турчинова прес-служба глави держави.

Він, зокрема, зазначив, що у Слов'янську, Краматорську не працює жодне підприємство.

У зв'язку з цим, голова парламенту висловив стурбованість спробами перетворити Донецьк та Луганськ "на зону постійних бойових дій, на зону, яка не має ніякої перспективи, яка перетворилася на економічну розруху".

За його словами, те, що зараз відбувається на Донбасі, пояснити просто бажанням федералізації не можна. "Не можна вирішувати будь-які подібні питання зі зброєю в руках, це неможливо, неприпустимо", - підкреслив спікер парламенту.

На його думку, Україна може бути сильною європейською країною без втручання ззовні. "Ми самі можемо облаштувати наш спільний дім", - підкреслив він.

Нагадаємо, на референдум 11 травня сепаратисти мають намір винести питання про відділення Луганської та Донецької областей від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram