ГоловнаПолітика

Путін закликав сепаратистів відкласти референдум

Росія заговорила про умови для діалогу

Путін закликав сепаратистів відкласти референдум
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін закликав сепаратистів на Південному Сході України перенести призначений на 11 травня референдум.

Про це він заявив журналістам за підсумками переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації, керівником ОБСЄ Дідьє Буркгальтером, повідомляє РИА Новости.

"Закликаємо представників Південного Сходу України, прихильників федералізації країни перенести призначений на 11 травня референдум. Аби створити необхідні умови для цього діалогу", - сказав він.

При цьому Путін закликав Україну негайно припинити всі "каральні операції" на Південному Сході України.

Він додав, що "такий спосіб вирішення внутрішньополітичного конфлікту не є надійним шляхом вирішення всіх внутрішньополітичних суперечок".

За словами Путіна, Росія зацікавлена в тому, щоб криза в Україні в вирішилася якомога швидше і з урахуванням інтересів усіх громадян цієї країни, де б вони не проживали.

"Найголовніше - це налагодити прямий повноцінний діалог між сьогоднішньою київською владою і жителями Південного Сходу України, під час якого представники Південного Сходу могли б переконатися в тому, що їхні законні права будуть гарантовані", - сказав він.

Нагадаємо, на референдум сепаратисти мають намір винести питання про відокремлення Луганської та Донецької областей від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram