ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ: Бойовики в Слов'янську збили два вертольоти, ще один вертоліт обстріляли

Загинуло дві людини

Бойовики в Слов'янську обстріляли вертоліт МНС України, який прибув для надання допомоги пілотам, постраждалим вранці під час проведення АТО.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У районі комбікормового заводу, м. Слов'янськ, здійснив вимушену посадку вертоліт ЗС України Мі-24, який йшов парою. Інший вертоліт збитий. Один пілот загинув, одного захопили у полон. Бойовики також обстріляли вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один із медиків", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сепаратисти збили два українські військові вертольоти і захопили в полон пілота. При цьому двоє людей загинуло - обидва були службовцями Збройних сил України. Кількох людей поранено і їх поранення - різного ступеня тяжкості.

СБУ заявляє, що використання пересносного зенітно-ракетного комплексу, пусками якого збили вертоліт, свідчить про те, що в Слов'янську діють "висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах".

Разом з тим у відомстві підкреслюють, що поразка вертольота, який знаходився на аеродромі в Краматорську, має ідентичні ознаки. "Його знищення за оцінками фахівців здійснено з відстані понад 1,5 км ракетою з протитанкового ракетного комплексу", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Слов'янську розпочалася активна фаза АТО. Є поранені і загиблий (пілот вертольота).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram