ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіцер російського ГРУ "Стрілець" дав інтерв'ю і показав обличчя

Стрєлков заявив, що ополченці знищуватимуть українських військовослужбовців, якщо ті боротимуться проти них

Офіцер російського ГРУ "Стрілець" дав інтерв'ю і показав обличчя
Фото: kp.ru

Командувач загону "самооборони" Слов'янська Ігор Стрєлков - офіцер спецпризначення ГРУ Росії - заявив, що учасниками ополчення в Слов'янську є добровольці, дві третини з яких - українці.

Про це Стрєлков заявив у відеоінтерв'ю, оприлюдненому російським виданням "Комсомольская правда". 

"Це дійсно ополчення, добряче розбавлене добровольцями з інших регіонів України. Формувався загін, з яким я прийшов у Слов'янськ, на території Криму, я не буду цього приховувати. З добровольців. Але дві третини - це громадяни України, причому навіть не кримчани переважно, а біженці з інших регіонів України. Є люди з Житомира, Вінниці, Києва", - заявив Стрєлков.

Також він повідомив, що значна частина цих ополченців має бойовий досвід: "Багато воювали в лавах російських ЗС, зокрема громадяни України. Воювали і в Чечні, і в Середній Азії. Є люди з досвідом бойових дій в Іраку, Югославії у складі українських ЗС.

На питання, звідки в ополченців зброя, Стрєлков заявив, що першого ж дня вони роззброїли управління МВС м. Слов'янська, де і було вилучено "достатньо велику кількість вогнепальної зброї".

За словами Стрєлкова, ополченці знищуватимуть блокпости і українських військовослужбовців, якщо ті будуть боротися проти "ополчення Донбасу".

"Ми розуміємо, що якщо ми почнемо їх убивати - а такі можливості ми маємо, і багато - ми будемо вбивати своїх братів.... Наш противник уже зрозумів це і користується - вводять солдатів-строковиків на штатній бойовій техніці, ставлять блокпост, на нього вводять бійців "Правого сектору", Нацгвардії, СБУ, які під охороною десантників виконують свої обов'язки", - розповів російський офіцер.

Стрєлков додав, що "вести вогонь по екстремістах і найманцях ми можемо, тільки попутно знищуючи військовослужбовців української армії".

"Поки що ми не хочемо на це йти. Але якщо така ситуація збережеться, відповідно ми будемо діяти по-іншому", - наголосив Стрєлков.

Нагадаємо, СБУ встановила причетність двох громадян РФ - підполковника Ігоря Безлера, який проходив службу в ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, та Ігоря Стрєлкова (позивний - Стрілець) - до вбивства депутата Горлівської міськради від партії "Батьківщина" Володимира Рибака.

Обох оголошено в розшук.

Проти Стрєлкова і Безлера розпочато кримінальне провадження за фактом організації навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram