ГоловнаПолітика

СБУ затримала двох особливо небезпечних диверсантів

Машину із затриманими намагалися відбити

СБУ затримала двох особливо небезпечних диверсантів

У рамках антитерористичної операції 23 квітня Служба безпеки України затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійну групу офіцера Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації Ігоря Стрєлкова.

Координуючи дії з кримським осередком партії "Русское единство" і членами розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ (керівник - "Стрілець"), громадянин України "П" організовував захоплення адміністративних будівель в Артемівську та Слов'янську. Він також відповідав за постачання вогнепальної зброї особам, залученим до екстремістських дій і акцій протистояння правоохоронним органам.

Із 7 по 20 квітня цей громадянин перебував на території АР Крим, де пройшов відповідний інструктаж за участю представників російських спецслужб і дипломатів Генерального консульства РФ у Сімферополі щодо напрямів подальшої роботи з дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах нашої держави та створення таким чином умов для посилення сепаратистського руху.

Друга особа - громадянин Російської Федерації "С", який в'їхав на територію України, використовуючи документи прикриття - паспорт громадянина України.

Після затримання вказаних осіб їхнє оточення намагалося перехопити автомобіль, яким транспортували затриманих.

Аналіз даних свідчить, що затриманий "С" може бути технічним фахівцем, який відповідає за шифрований зв'язок із Центром і користується позивним "Ластівка", володіє важливою інформацією про діяльність диверсантів в Україні. У затриманих вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram