ГоловнаСуспільствоЖиття

У Слов'янську знищили ще один блокпост сепаратистів

В Артемівську сепаратисти пікетували склади зброї, а в Стаханові вночі "проявляли активність" проросійськи налаштовані громадяни

У Слов'янську знищили ще один блокпост сепаратистів
Фото: EPA/UPG

Минулої ночі поблизу Слов'янська українські силовики деблокували блокпост, який будували сепаратисти.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Точкову операцію провела мобільна група спецпризначення СБУ. Одного екстреміста схоплено - ним виявився представник донецького козацтва".

Крім того, як повідомив Тимчук, минулої ночі до збройових складів в Артемівську під вартою українських військових прибуло близько 100 сепаратистів, частина з яких була озброєна.

"Через 2 години сепаратистів було вже близько 1000 осіб, ідентифіковано прибуття автомобілів з номерами Харківської області. Серйозних спроб штурму не було, акція мала радше характер психологічного тиску. Сепаратисти скандували: "Армія з народом!" До ранку сепаратисти ретирувалися", - додав він.

У Стаханові після нетривалої нічної активності в центрі міста натовп проросійськи налаштованих громадян таки розійшовся по домівках.

"Ініціатори акції - прибулі з Луганська екстремісти - виїхали з міста (у напрямку Луганська). Серед них ідентифікували жителів Стаханова, які брали участь у захопленні будівлі СБУ в Луганську і які донедавна перебували в захопленому будинку", - зазначив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram