ГоловнаПолітика

Радбез ООН обговорить сьогодні ситуацію з правами людини в Україні

Представники ООН планують підбити підсумки відвідування українських міст

Радбез ООН обговорить сьогодні ситуацію з правами людини в Україні
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 15 квітня, на засіданні Ради безпеки ООН обговорюватиметься ситуація з правами людини в Україні.

Згідно з повідомленням, перед цим засіданням представники ООН відвідали українські міста і планують підбити підсумки поїздок, повідомляє радіо "Свобода".

Доповідь про ситуацію з правами людини, як очікується, на засіданні Радбезу представить автор документа, помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович, який раніше відвідав Київ, Львів, Харків, Севастополь і Сімферополь.

Шимонович раніше заявляв, що не стикався з фактами утиску російськомовного населення в Криму, а результати референдуму про приєднання півострова до Росії називав сфальсифікованими.

Нагадаємо, попереднє екстрене засідання Радбезу ООН два дні тому щодо української кризи, відбулося за ініціативою Росії, яка відкинула звинувачення в територіальних претензіях і військове втручання в Україну.

Також нагадаємо, раніше українське МЗС повідомило про те, що у віданні міністерства є докази причетності спецслужб Росії до захоплення державних установ на сході України. Ці докази українська сторона збирається пред'явити на зустрічі в Женеві, яка пройде 17 квітня. Нагадаємо, на цій зустрічі представники України, США, Євросоюзу і Росії мають намір обговорити врегулювання кризи в україно-російських відносинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram