ГоловнаПолітика

Кернес відмовився проводити референдум у Харкові

Сепаратистам запропонували визначити свої вимоги

Кернес відмовився проводити референдум у Харкові
Фото: Предоставлено пресс-службой Геннадия Кернеса

Мер Харкова Геннадій Кернес після зустрічі з людьми, які захопили будівлю Харківської облдержадміністрації, повідомив, що Харківська міськрада не ініціюватиме проведення місцевих референдумів.

Про це повідомляє прес-служба мерії Харкова.

"Ніяких референдумів на сепаратистські теми тут не буде Харків - це частина України. Я сказав про це активістам під час зустрічі з ними. До того ж, я вважаю, щоб висувати які-небудь вимоги, потрібно мати одну чітку, конструктивну позицію... У активістів такої позиції немає", - сказав Кернес.

За його словами, люди, які захопили будівлю вимагають проведення референдуму з федералізації держави, однак для проведення місцевих референдумів немає законних підстав.

У зв'язку з цим на зустрічі з мітингувальниками було прийнято рішення, що вони сформують заявку, список питань і проект рішення, які будуть винесені на позачергову сесію облради. Час її проведення зараз обговорюється. Ініціативній групі активістів пообіцяли надати приміщення в обладміністрації для розробки документів.

Нагадаємо, будівлю Харківської облдержадміністрації та ряд будівель органів влади в Донецьку та Луганську в неділю захопили сепаратисти.

В.о. президента України Олександр Турчинов повідомив, що проти сепаратистів зі зброєю у східних областях застосують антитерористичні заходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram