ГоловнаПолітика

Екс-голові "Нафтогазу" не вручено повідомлення про підозру, - адвокат

Захист має намір подати позов до Європейського суду з прав людини

Екс-голові "Нафтогазу" не вручено повідомлення про підозру, - адвокат
Фото: comments.ua

Колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Євгену Бакуліну досі не вручили повідомлення про підозру в рамках кримінального провадження щодо корупції. Адвокат оскаржить в Європейському суді з прав людини рішення суду про утримання її підзахисного під вартою.

Про це захисник Бакуліна, адвокат Дмитро Бєляєв, заявив на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

Окрім цього, адвокат Валентина Теличенко зазначила, що під час обрання запобіжного заходу для Бакуліна було допущено низку серйозних порушень, які дають їй упевненість у тому, що Європейський суд з прав людини стане на бік її підзахисного.

"Порушення під час затримання, коли людину намагаються зламати негуманним ставленням до неї, дуже схожі щодо попередніх ув'язнених, які були визнані політичними. Йдеться про нічне судове засідання, про невручення повідомлення про підозру у належному порядку. Є порушення ст. 5 Європейської конвенції про порядок затримання на період досудового та судового слідства, а також порушення ст. 3", - сказала Теличенко.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 березня суд обрав Бакуліну запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і призначив заставу 1,5 млрд гривень.

21 березня правоохоронці затримали Бакуліна в офісі "Нафтогазу".

Його підозрюють в організації заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram