ГоловнаПолітика

Рада не змогла внести зміни до закону про місцеві вибори

Турчинов запросив лідерів фракцій для консультацій

Рада не змогла внести зміни до закону про місцеві вибори
Фото: Макс Левин

Народні депутати не підтримали у другому читанні законопроект №2664 "Про внесення змін до закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих та сільських рад, селищних, міських голів" щодо технічно-юридичного вдосконалення виборчого процесу".

За відповідне рішення проголосували лише 208 депутатів, повідомляє РБК-Україна.

За словами народного депутата від "Батьківщини" Руслана Князевича, без прийняття цього закону неможливо буде провести вибори президента України одночасно з виборами міських, сільських та селищних голів у різних регіонах України, які призначені також на 25 травня 2014 року.

"Каменем спотикання" під час голосування стала поправка до законопроекту, згідно з якою у містах обласного значення вибори мера мають проходити у два тури. У тому числі в Києві депутати пропонували проводити вибори міського голови у два тури. Однак ця поправка набрала всього 184 голоси.

У свою чергу в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв додав: "Неприйняттям змін до закону про проведення виборів на місцях ми зберігаємо паралельне формування комісій. З двома паралельними комісіями: для президентських виборів і місцевих виборів. Вибори пройдуть. Але з усіма чудесами, коли можна буде знімати кандидатів, розпускати комісії. Тому для того, щоб зберегти десятки мільйонів бюджетних коштів, нам потрібно повернутися до голосування за цей закон".

Спікер Олександр Турчинов запросив лідерів фракцій та депутатських груп до свого кабінету для проведення консультацій з цього питання.

Нагадаємо, 25 травня в Україні пройдуть дострокові вибори президента. Також на цю дату призначені вибори до місцевих органів влади у деяких регіонах, зокрема міських голів Києва та Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram