ГоловнаПолітика

Радфед денонсувала угоди щодо Чорноморського флоту

Тепер документ повинен підписати президент Росії

Радфед денонсувала угоди щодо Чорноморського флоту
Фото: council.gov.ru

Сьогодні, 1 квітня, Рада Федерації на позачерговому засіданні схвалила закон про припинення дії російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту.

Закон схвалили одностайно 134 російські сенатори.

Закон зупиняє дію російсько-українських угод від 28 травня 1997 року - про параметри розподілу Чорноморського флоту, про статус і умови перебування флоту на території України, повідомляє ВВС.

Під новий закон також підпадають підписані в Харкові угоди від 21 квітня 2010 року, які також стосуються питань перебування російського флоту на українській території.

"У результаті підписання 18 березня 2014 року договору між РФ і Республікою Крим про прийняття в РФ Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів предмет російсько-українських угод втрачено на підставі фактичного припинення правовідносин оренди РФ об'єктів її Чорноморського флоту на території України", - йдеться в пояснювальній записці.

Тепер документ повинен підписати президент Росії.

Нагадаємо, 28 березня президент Росії Володимир Путін вніс до Держдуми проект закону "Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту РФ на території України".

31 березня Держдума РФ у першому читанні денонсувала угоди щодо Чорноморського флоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram