ГоловнаПолітика

Яценюк відправив Тенюха і Ярему у Крим

Міністри силового блоку вже поїхали в аеропорт

Яценюк відправив Тенюха і Ярему у Крим
Фото: Макс Левин

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив першому віце-прем'єру Віталієві Яремі та в.о. міністра оборони Ігореві Тенюху вирушити у Крим для деескалації конфлікту.

Про це на брифінгу заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак, повідомляє РБК-Україна.

"Арсеній Яценюк дав термінове доручення першому віце-прем'єр-міністру України Віталієві Яремі та міністру оборони Ігореві Тенюху вирушити у Крим для врегулювання ситуації та деескалації конфлікту і недопущення його переходу у воєнний", - сказав Семерак.

За його словами, Ярема і Тенюх покинули засідання уряду і поїхали в аеропорт.

Нагадаємо, в середу Тенюх заявив, що українських військовослужбовців не виведуть із Криму.

Нагадаємо, 18 березня невизнаний голова Радміну Криму Сергій Аксьонов, який оголосив себе верховним головнокомандувачем АРК і Севастополя, запропонував військовослужбовцям у Криму перейти на бік "Республіки Крим" або звільнитися. Він оголосив військове майно в регіоні власністю півострова.

Увечері того самого дня під час штурму російськими військовими військового об'єкта в Сімферополі загинув український військовослужбовець, ще двоє були тяжко поранені.

Після цього Міноборони дозволило військовим у Криму застосовувати зброю для захисту.

Уранці в середу проросійськи налаштовані активісти увірвалися на територію штабу ВМС України в Севастополі. Військовослужбовці не застосували проти них зброю, проте відмовилися покинути територію бази, над якою загарбники підняли російський і андріївський прапори. Військові РФ, як підкреслювалося, не брали участі в інциденті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram