ГоловнаПолітика

Росія хоче привласнити 20 кораблів ВМС України

Серед них - підводний човен "Запоріжжя", корвети "Луцьк" і "Тернопіль"

Росія хоче привласнити 20 кораблів ВМС України
Подводная лодка "Запорожье"
Фото: mediaport.ua

Голова комітету Держдуми РФ з оборони, колишній командувач Чорноморського флоту адмірал Володимир Комоєдов заявив, що близько 20 бойових кораблів і суден забезпечення Військово-Морських сил України можуть увійти до складу Чорноморського флоту Росії.

Про це він сказав РИА Новости.

"Після підбиття підсумків референдуму можна говорити про те, що ті кораблі та судна, які зараз перебувають у Криму, а це приблизно половина корабельного складу ВМСУ, формально увійдуть спочатку в морські сили самооборони Криму, а потім у бойовий склад Чорноморського флоту Росії", - сказав Комоєдов.

За його словами, до складу ЧФ можуть, зокрема, увійти корвети "Луцьк" і "Тернопіль", корабель управління "Славутич", малі протичовнові кораблі та ракетні катери, морські тральщики, а також єдиний в українському флоті підводний човен "Запоріжжя", що не покинув Севастополь.

Як наголосив Комоєдов, командування ЧФ може також розраховувати на розгалужену систему базування флоту в Севастополі, Донузлаві, а також на морську авіацію (аеродром "Бельбек"), берегові частини та полігони бойової підготовки на суші та на морі.

У бойовий склад ВМСУ раніше входило до 40 бойових кораблів, суден і катерів забезпечення. Зараз приблизно половина з них залишаються в Севастополі та на озері Донузлав. При цьому російські військові підірвали і затопили чотири свої судна в бухті Донузлава, щоб заблокувати вихід українським суднам у море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram