ГоловнаПолітика

МЗС вручило повіреному РФ в Україні другу ноту щодо ситуації в Криму

У документі йдеться про можливість проведення консультацій

МЗС вручило повіреному РФ в Україні другу ноту щодо ситуації в Криму
Фото: zn.ua

Міністерство закордонних справ України передало другу ноту російському повіреному про можливості проведення консультацій з питання Криму, заявив призначений сьогодні міністр закордонних справ Андрій Дещиця в Кабміні.

"Друга нота, яку ми передали, - це можливість проведення консультацій. Якщо є якісь питання не врегульовані. Ми очікуємо відповіді російської сторони на цю ноту", - підкреслив Дещиця, інформує РБК-Україна.

За його словами, якщо не врегулюють питання в Криму, то Україна задіє інші механізми, які передбачені Будапештським меморандумом, зокрема проведення тристоронніх консультацій на рівні США, Великобританії та Росії.

Нагадаємо, раніше тимчасового повіреного РФ в Україні Андрія Воробйова викликали в МЗС України, де йому вручили ноту щодо невідкладного проведення двосторонніх консультацій.

Воробйову вручили ноту "згідно зі статтею 7 Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року, а також ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокацією військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram