ГоловнаПолітика

Путін пообіцяв Обамі поважати територіальну цілісність України, - держсекретар США

Керрі важко зрозуміти неповагу президента РФ до волі українського народу

Путін пообіцяв Обамі поважати територіальну цілісність України, - держсекретар США

Президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови запевнив президента США Барака Обаму в повазі територіальної цілісності України

Це сталося буквально днями, заявив в інтерв'ю "MSNBC" держсекретар США Джон Керрі, повідомляє прес-служба посольства США в Україні.

"Президент Путін у телефонній розмові з президентом Обамою буквально днями зобов'язався поважати територіальну цілісність України. І я вважаю, що це неймовірно важливо. Мені було б дуже важко зрозуміти, як Росія може суміщати свою позицію щодо Лівії, свою позицію щодо Сирії, свої застереження щодо втручання в справи іншої країни і одночасно неповагу до суверенітету України і волі її народу", - заявив Керрі.

За його словами, США сподіваються, що Росія не розглядатиме це як варіант продовження холодної війни.

"Ми бачимо в цьому можливість для Росії, для Сполучених Штатів та інших зміцнити Україну, допомогти їй у процесі переходу, і немає причини, яка може перешкодити їй містити в собі схід і захід і бути життєво важливим елементом нашої загальної економіки, яка рухається вперед. І ми покладаємо надії на перехідний уряд, на реформи, які буде тут проведено, на участь МВФ у цьому процесі і на те, що український народ матиме можливість визначити своє майбутнє після того, як буде сформовано новий уряд", - додав Керрі.

Нагадаємо, сьогодні секретар США з питань оборони Чак Хейгел запевнив Київ у підтримці Вашингтона територіальної цілісності України.

Зазначимо також, за інформацією LB.ua, сьогодні близько 12.00-12.30 лідер "Батьківщини", а тепер уже новообраний прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів тривалу бесіду з керівництвом США і попросив активніше впливати на Росію в контексті ситуації в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram