ГоловнаПолітика

Спікер ВР Криму: Київ не хоче дослухатися до думки Криму

Костянтинов звинувачує опозицію в бажанні "відокремитися і зробити все, щоб не спілкуватися з кримчанами"

Спікер ВР Криму: Київ не хоче дослухатися до думки Криму
Фото: www.rada.crimea.ua

Голова кримського парламенту Володимир Костянтинов заявив, що в Києві не хочуть дослухатися до думки Криму.

"Усе це продовження екстремістської політики, яку проводив центр опозиції всі три місяці. Ми зверталися, намагалися їх зупинити. Сьогодні система державної влади на межі краху, органи міліції деморалізовані. Це відбувається, коли їх публічно принижують, ставлять на коліна тільки за те, що вони виконують свої наказ... Нас не чують. Вони продовжують свою справу. Вони постійно звинувачують нас у сепаратизмі. У кримчан складається враження, що це вони від нас хочуть відокремитися і зробити все, щоб не спілкуватися з кримчанами, щоб не спілкуватися з народом і не чути його. Ніхто не читає наші звернення, заяви. На це необхідно реагувати. Це головний порядок денний пленарного засідання", - наголосив Володимир Костянтинов у своєму відеозверненні, повідомляє КІА.

Спікер додав, що відповідальність за сутички, що відбулися вчора під стінами кримського парламенту, лежить на тих, хто закликає до активних дій у Криму.

"Учора емоції зашкалили з усіх боків, і це зрозуміло. Люди обурені, проблеми довго не вирішуються. На жаль, загинули люди. Ця відповідальність лежить на тих політиках, які підбурюють людей до таких дій. Ми засуджуємо ці дії. Я хочу звернутися до жителів автономії і запевнити їх: парламент Криму - єдиний легітимний орган АРК, він працює у штатному режимі, виконує всі свої функції. Ми знаємо всі проблеми кримчан. Я маю можливість заявити, що найближчим часом ці проблеми будуть вирішені", - запевнив Костянтинов.

Нагадаємо, кримський парламент готує на 25 травня референдум про розширення повноважень автономії. Зазначимо також, що будівлю ВР Криму сьогодні вранці захопили невідомі озброєні люди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram