ГоловнаПолітика

У Путіна не коментують місцезнаходження Януковича

Раніше повідомляли, що екс-президент знаходиться в Москві

У Путіна не коментують місцезнаходження Януковича
Фото: EPA/UPG

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію про нібито згоду Росії забезпечити особисту безпеку зниклого президента України Віктора Януковича на території РФ.

Відповідаючи на питання про місцезнаходження Януковича, Пєсков відповів: "Щодо України не коментуємо, інформацією не володіємо", повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Нагадаємо, 27 лютого декілька провідних російських інформагентств опублікували заяву Януковича, в якій він назвав себе діючим президентом і попросив Росію забезпечити його особисту безпеку.

Пізніше ці самі агентства з посиланням на власні джерела у владних структурах РФ повідомили, що Росія задовольнила прохання Януковича.

Варто зазначити, що напередодні, РБК з посиланням на одного з великих російських підприємців, а також на високопоставленого російського чиновника повідомило, що Віктор Янукович перебуває в Росії.

Один зі співрозмовників агентства розповів, що Янукович прибув до Москви в ніч проти вівторка. За його даними, відставного президента бачили в готелі "Україна" (нині - Radisson Royal).

Один із найближчих наближених Януковича - колишній генпрокурор України Віктор Пшонка - також може знаходитися в Москві. Людину, схожу на нього, кореспондент РБК зустрів у холі готелю "Україна" в середу вдень.

26 лютого Віктора Януковича та екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка оголосили в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram