ГоловнаПолітика

У Держдумі запропонували забрати "беркутівців" у Росію

Сергій Миронов заявив, що беззбройних "хлопців із "Беркута" вбивали

У Держдумі запропонували забрати "беркутівців" у Росію
Сергей Миронов
Фото: yuga.ru

Лідер партії "Справедливая Россия" Сергій Миронов запропонував надати можливість отримати громадянство РФ за спрощеною формою всім охочим українцям.

"Усім громадянам України, які бажають стати громадянами Росії, ми повинні надати можливість за спрощеною формою, протягом шести місяців, стати громадянами Росії", - сказав Миронов на пленарному засіданні Держдуми, повідомляє РИА Новости.

Лідер есерів також запропонував надати роботу бійцям спецпідрозділу "Беркут" у МВС РФ.

"Янукович зрадив свій народ. Але послухайте, президент, який із вікон свого палацу дивився, як убивають беззбройних хлопців із "Беркута" і нічого для цього не зробив. Це просто не по-чоловічому, це просто підло. Відтак друге речення: давайте ми звернемося до керівництва країни, нехай усім охочим із "Беркута" сьогодні в МВС Росії нададуть роботу", - запропонував Миронов. Він додав, що зараз можуть розпочатися гоніння бійців "Беркута" та їхніх сімей.

Раніше депутат від партії ЛДПР Ілля Дроздов вніс на розгляд у Держдуму законопроект, згідно з яким громадяни України російської національності можуть отримати право на одержання громадянства РФ за спрощеним порядком.

Нагадаємо, увечері в понеділок "політичний десант" із Росії на чолі з головою комітету у справах СНД Леонідом Слуцьким висадився в Сімферополі. Їхнім завданням, як повідомляють, буде підготовка видавання російських паспортів за полегшеною процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram