ГоловнаПолітика

Активісти Майдану заборонили людям зі списку 100 найбагатших входити в Кабмін

Петрові Порошенку може не дістатися посада в уряді

Активісти Майдану заборонили людям зі списку 100 найбагатших входити в Кабмін

Активісти Майдану з "Кола народної довіри" висунули вимоги до кандидатів на посаду в уряді.

Про це йдеться в їхній заяві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив журналістам представник секретаріату Кола народної довіри Валерій Пекар, у ньому представлено ключові організації Майдану: найпотужніші, найвідоміші та найавторитетніші.

За словами представника Автомайдану Сергія Пояркова, крім нього, в Коло також входять Ольга Богомолець від медиків Майдану, Дмитро Ярош від "Правового сектору", владика Стефан від духовної раді Майдану, Олег Михнюк від воїнів-"афганців", Володимир В'ятрович від "Громадського сектору", Руслана Лижичко та Святослав Вакарчук.

"Коло народної довіри - це не керівний орган Майдану. Це, умовно кажучи, посередник між Майданом і менеджерами, яких народ найматиме", - пояснив владика Стефан.

Серед вимог цього об'єднання є заборона на входження в новий Кабмін учасникам списку ста найбагатших людей України, керівникам органів виконавчої влади або працівникам Адміністрації президента, які займали ці посади з початку 2010 року.

Серед інших вимог - досвід роботи в галузі щонайменше 7 років, окрім МВС, СБУ, Міноборони, досвід роботи на керівних посадах щонайменше 5 років і непричетність до порушень прав людини, відсутність інформації про корупційну діяльність.

"Ми перевіримо за цими критеріями кожного конкретного кандидата, якого запропонує нова парламентська більшість, і доповімо вам про результати. Кожен член уряду повинен отримати схвалення Майдану", - наголошено в документі.

Представники Кола наголосили, що список його учасників не остаточний, його поповнюватимуть, і його члени самі не претендують на якісь посади.

"Ми вимагаємо не просто уряду, а уряду народної довіри. Такий уряд має бути сформований з визнаних професіоналів із незаплямованою репутацією, а не партійних функціонерів", - наголошено в заяві Кола.

Нагадаємо, серед кандидатур на посади в Кабміні називають Петра Порошенка, який входить у десятку найбагатших людей України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram