ГоловнаЕкономікаБізнес

"Регіонал" Богуслаєв претендує на один із заводів концерну "Антонов"

"Завод 410 ЦА" здадуть у концесію

"Регіонал" Богуслаєв претендує на один із заводів концерну "Антонов"
Фото: www.motorsich.ru

Кабінет Міністрів включив до переліку держпідприємств, які можна передавати в концесію, київський авіаремонтний "Завод 410 цивільної авіації", який входить до складу концерну "Антонов".

Про це пише "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на прес-службу Мінпромполітики.

У міністерстві пояснюють таке рішення тим, що у підприємства в липні закінчується контракт на ремонт і модернізацію літаків Ан-32 індійських ВПС, а без допомоги приватного партнера знайти нові замовлення йому навряд чи вдасться.

У міністерстві зазначають, що серед зацікавлених інвесторів може бути "Мотор Січ", контрольований народним депутатом В'ячеславом Богуслаєвим (Партія регіонів). "Цей завод цікавий нам з погляду освоєння виробництва нової сучасної техніки. Зараз ми будемо вивчати конкурсні пропозиції", - підтвердив своє зацікавлення сам нардеп.

За даними джерела на "Заводі 410 цивільної авіації", саме з ініціативи Богуслаєва підприємство внесли у перелік виробництв, які підлягають концесії.

Ще одним концесіонером може виступити Monarch Aircraft Engineering, що здійснює технічне обслуговування літаків "Візз Ейр Україна" в аеропорту "Жуляни".

"Завод 410 цивільної авіації" є найцікавішим активом серед українських підприємств, що спеціалізуються на ремонті повітряних суден. Завод не тільки має сучасні потужності для модернізації літаків "Антонов", а й готується отримати сертифікат, який дозволяє ремонтувати літаки Boeing.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram