ГоловнаЕкономікаБізнес

ЗАЗ почав виробництво нових моделей

Васадзе випускатиме ще більше китайських машин

ЗАЗ почав виробництво нових моделей
Фото: autoua.net

Запорізький автомобільний завод розпочав випуск нових моделей, перших із січня 2012 року, коли на конвеєр вийшов ZAZ Vida.

Підприємство за договором з китайською Chery Automobile тепер виробляє седан Chery E5 і кросовер Chery Tiggo, пише "Коммерсантъ-Украина" з посиланням на представника "Сі Ей Автомотив" (дистрибутор Chery в Україні, як і ЗАЗ, входить у корпорацію "Укравто" Таріела Васадзе).

За інформацією видання, йдеться про великовузлове складання.

ЗАЗ співпрацює з Chery вже кілька років. Зокрема, 2011 року на потужностях заводу почалося виробництво автомобіля ZAZ Forza, який створено на базі Chery A13.

Перед ЗАЗ із китайськими партнерами 2013 року також домовилися Кременчуцький автоскладальний завод, який відновив виробництво Geely з подальшим розширенням модельного ряду, і корпорація "Богдан", яка підписала контракт з JAC, Lifan і Great Wall.

Нагадаємо, виробництво легкових автомобілів в Україні протягом 2013 року скоротилося на третину, до 45,8 тис. одиниць. Таких низьких показників у країні не було з 2002 року.

Торік ЗАЗ був найбільшим автозаводом в Україні з показником 19,3 тис. авто. Другим за обсягом виробництва був "Єврокар" - 11,5 тис. одиниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram