ГоловнаПолітика

В окрузі Терьохіна "регіонал" Лисов вимагає перерахунку голосів

Роботу окружкому заблоковано.

В окрузі Терьохіна "регіонал" Лисов вимагає перерахунку голосів
Макс Левин

Кандидат від Партії регіонів Ігор Лисов, який наразі поступається опозиціонерові Сергію Терьохіну в окрузі №211 у Києві, вимагає перерахунку результатів голосування на всіх дільницях.

Про свої наміри він заявив у скарзі на дії членів ОВК, яку подав у цю саму комісію, повідомляє прес-служба київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Як повідомляють, саме зараз спалахнув конфлікт між головою ОВК Оленою Вутке (УНП) і заступником голови ОВК Володимиром Гриценком (ПР). Вутке відмовляється ставити на голосування скаргу Лисова, мотивуючи це законністю вже прийнятих протоколів і відсутністю порушень.

Своєю чергою, заступник голови комісії Гриценко наполягає на усуненні голови ОВК від виконання своїх обов'язків і на голосуванні питання з приводу скарги Лисова.

Наразі в ОВК зафіксовано факт самовільного розпаковування коробки з бюлетенями. За словами представників дільничних виборчих комісій, без рішення комісії про перерахунок голосів деякі члени ОВК відкрили коробки і пакети. Як стверджують очевидці, бюлетені перевернуті, змінені, а деяких узагалі немає. За цим фактом складено акт.

В ОВК виїхали народні депутати від опозиції, вже викликано представників прокуратури та міліції.

Наразі в одномандатному окрузі №211 оброблено 81,39% протоколів, кандидат від опозиції Сергій Терьохін випереджає провладного кандидата Ігоря Лисова на 2,26% (на 1 821 голос).

Нагадаємо, цей округ привернув увагу журналістів ще до початку виборів у зв'язку з тим, що за чотири дні близько восьми тисяч осіб (15% виборців) виявили бажання голосувати вдома через хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram