ГоловнаПолітика

ПАРЄ відмовилася розглядати Україну за окремою процедурою

Попеску зазначив, що ні в одній із доповідей не пройшла жодна поправка, де вказувалася б Україна.

ПАРЄ відмовилася розглядати Україну за окремою процедурою

Парламентська асамблея Ради Європи не підтримала ідею представників української опозиції про розгляд питання України за окремою процедурою.

Про це народний депутат від Партії регіонів, віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Іван Попеску сказав сьогодні, коментуючи підсумки сесії ПАРЄ в Страсбурзі, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Парламентська асамблея Ради Європи на заключній сесії в Страсбурзі не підтримала ідею нашої опозиції про розгляд питання України за окремою процедурою, незважаючи на те, що деякі партнери нашої опозиції з Європейської народної партії (ЄНП) намагалися порушити це питання", - повідомив Попеску.

Ба більше, за його словами, ні в одній із доповідей, на підставі яких було розроблено відповідні документи резолюції, не пройшла жодна поправка, де вказувалася б Україна.

"Ні в резолюції про визначення політичних в'язнів, ані в резолюції, яка стосується кодексу поведінки членів ПАРЄ", - додав Попеску.

Він зазначив, що члени Парламентської асамблеї Ради Європи зайняли таку позицію, тому що ніхто не хоче на рівні ПАРЄ втягуватися в політичну боротьбу, яка нині відбувається в Україні, і ніхто не хоче виступити на підтримку тієї чи іншої політичної сили.

"Навіть інтерв'ю пана Гросса, голови місії зі спостереження, викликало дуже жорстку критику з боку різних політичних сил. Було поставлено питання про те, щоб змінили керівника місії спостереження. Але все ж Бюро ПАРЄ залишило пана Гросса, вказавши йому на те, що він не має права давати особисті оцінки виборчому процесу до закінчення виборів. Адже члени місії спостереження повинні керуватися кодексом поведінки, а не особистими політичними вподобаннями", - заявив депутат-"регіонал".

Подивимося, як відбудеться голосування, як пройде підрахунок голосів, але мені видається, що Україна все-таки здасть цей іспит. Не на "відмінно", але результат відображатиме волевиявлення громадян

— Андрій Черненко, голова КВУ

"Ми ж, своєю чергою, сподіваємося, що проведемо вибори на найвищому рівні. І їх буде визнано чесними. А Україна зробить іще один крок у напрямку зняття моніторингу. Тому що в нас залишився тільки один формальний пункт для зняття моніторингу - це прийняття нового закону про прокуратуру і, звісно ж, проведення демократичних виборів відповідно до європейських стандартів", - підсумував Попеску.

Нагадаємо, сесія ПАРЄ проходила з 1 по 5 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram