ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Янукович пояснив емоціями порушення на виборах

Президент хоче спокою в країні після виборів.

Янукович пояснив емоціями порушення на виборах

Президент Віктор Янукович заявляє, що всі кандидати в народні депутати і партії перебувають в однакових умовах.

Про це він сказав під час зустрічі з учасниками ХІ наради керівників закордонних дипломатичних установ України.

"На нашу думку, і партії, і кандидати в народні депутати в мажоритарних округах перебувають у рівних умовах. Для всіх створено однакові умови, і ті порушення, які відбуваються іноді, - це фактор, який називається "людський фактор", - емоції. У нас такі самі люди, як і в усьому світі, вони живі, реагують... Вони не можуть бути без емоцій", - зазначив Янукович.

У багатьох моментах ці вибори схожі на вибори-2004, оскільки такий бруд, як зараз, був лише тоді

— Андрій Магера, заступник голови ЦВК

Він зазначив, що своєчасно ухвалено виборчий закон, причому за участю опозиції. При цьому Янукович визнав, що закон може мати певні вади, і їх буде виправлено вже після виборів на підставі спостережень за перебігом виборчої кампанії.

Янукович наголосив, що виборчий процес перебуває під цілодобовим моніторингом відповідних структур, здійснюється контроль за тим, щоб не було порушень.

"Дуже важливо, щоб, коли ми вийдемо з виборчої кампанії, у нас не залишилося жодних наслідків... Ми зробимо все, щоб не було ніяких переслідувань, щоб це не несло загрози дестабілізації в державі", - зазначив Президент.

Він акцентував, що головне для країни - це стабільність.

Нагадаємо, раніше представник Держдепу США сказав про відступ від демократичних вимог уже на стадії підготовки до проведення виборів до Верховної Ради.

Про порушення на виборах також говорять іноземні спостерігачі. Утім, організація зі спостереження за виборами в країнах СНД не бачить серйозних порушень виборчого законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram