ГоловнаПолітика

США вже вважають вибори в Раду нечесними

Мова знову зайшла про політичних в'язнів.

США вже вважають вибори в Раду нечесними
Томас Мелиа
Фото: www.gazeta.ru

Заступник помічника держсекретаря США, заступник глави бюро з питань демократії, прав людини і праці Томас Мелія відзначає відступ від демократичних вимог вже на стадії підготовки до проведення виборів у Верховну Раду.

"Міжнародна громадськість, спостерігачі вже зараз повинні були оцінити, чи відповідає передвиборна ситуація в Україні нормам стандартів демократії і прагненню України йти в Європу. Думаю, що зараз ця оцінка була б незадовільно. Наприклад, через переслідування деяких опозиційних кандидатів, через незадовільну організацію виборів. Це матиме наслідки під час підрахунку голосів", - сказав він.

"Як організовані виборчі комісії: головна партія рахує голоси (у виборчих комісіях), а не в рівному представництві (усіх партій)", - додав Мелія.

Він також зазначив обмеження в доступі громадян до різних ЗМІ, назвавши, зокрема, телеканал ТВі.

Водночас, на його думку, ще є час, щоб змінити ситуацію і "поліпшити оцінку з боку міжнародних спостерігачів".

Нагадаємо, Міжнародна місія спостереження ОБСЄ при формуванні висновків за підсумками спостереження за виборами Верховної Ради має намір врахувати позицію Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту щодо Юлії Тимошенко та Юрію Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram