ГоловнаПолітика

Симоненко: держава відмовляється від успішних підприємств

Лідер КПУ відвідав Каховський завод електрозварювального устаткування.

Симоненко: держава відмовляється від успішних підприємств
Фото: Макс Левин

Сьогодні держава відмовляється від допомоги успішних підприємств України, які можуть сприяти реальному піднесенню економіки країни.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час відвідин Каховського заводу електрозварювального устаткування, повідомляє прес-служба партії.

Зокрема, лідер КПУ зустрівся з керівництвом заводу, яке розповіло йому, що сьогодні завод виготовляє верхнє залізничне полотно, що за своєю якістю не поступається головному конкурентові - Китаю.

Незважаючи на це, за словами керівництва заводу, 93% виготовленої продукції йдуть на експорт у такі країни, як США, Великобританія, Казахстан, Китай і Росія.

Ба більше, цього року підприємство втратило понад 7 млн грн через те, що йому не повернули податку на додану вартість.

"Утім за умов жорсткої номенклатури наше підприємство працює успішно і виробляє унікальну продукцію. І це за умов, коли ціни на електроенергію та металургію в Україні значно вищі, ніж, приміром, у Китаї", - розповіли Петрові Симоненку працівники заводу.

Коментуючи ситуацію, Петро Симоненко наголосив, що сьогодні 20% верхнього полотна залізниці України не мають права на експлуатацію, а інші зношені. Через це спадає середня швидкість перевезення, в Україні вчасно не виконують доставку і довше експлуатують поїзди.

"Якщо правильно вибудувати політику державного замовлення техніки для розвитку залізниці, то цьому підприємству просто немає ціни", - сказав лідер КПУ.

У цьому контексті Петро Симоненко впевнений, що державне замовлення, кредитна політика, скасування ПДВ, стабілізація цін і тарифів на електроенергію не тільки будуть сприяти розвитку таких підприємств, а й створять додаткові робочі місця, надходження до бюджету, забезпечать поліпшення роботи залізниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram