ГоловнаПолітика

Журналістці СТБ погрожують, вимагаючи припинити професійну діяльність

Представниця ЗМІ пов'язує погрози із захистом Біличанського лісу.

Журналістці СТБ погрожують, вимагаючи припинити професійну діяльність
Фото: stb.ua

Журналістці телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі біля Києва) Ірині Федорів погрожують і вимагають припинити журналістську діяльність.

Про це вона повідомила у своєму блозі на "Українській правді", підтвердивши інформацію "Телекритиці".

"Мені та моїй родині погрожують: вимагають припинити журналістську діяльність щодо "цієї" теми", - написала Федорів.

За словами журналістки, 20 вересня о 23:22 їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік, який порадив більше часу проводити зі своєю родиною, тому що вона стоїть на шляху в якихось людей, які мають "десь" багатомільйонні інтереси.

"Він сказав, що знає, що в мене багато впливових знайомих і друзів, але дав зрозуміти, що ці люди поруч зі мною і з моїми рідними не будуть увесь час. На моє прохання конкретизувати, яку саме тему, якою я займаюся, він має на увазі, він не захотів відповісти", - зазначила журналістка, в якої, за її словами, є свідок факту дзвінка.

"Після аналізу ситуації з редакцією ми дійшли висновку, що погрози можуть стосуватися теми, яку редакція програми "Вікна-новини" разом з іншими телеканалами, інтернет- та друкованими ЗМІ веде протягом останніх 4 років - незаконне надання Біличанського лісу в приватну власність. Тон і зміст розмови не залишають у мене сумнівів розцінювати їх як реальну загрозу життю та здоров'ю мені та моїй родині", - заявила Федорів.

21 вересня вона написала заяву про злочин у приймальні Міністерства внутрішніх справ України. Також відповідне звернення було скероване на ім'я Дар'ї Чепак як керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Нагадаємо, Ірина Федорів із листопада 2010 року є депутатом Коцюбинської селищної ради й активно захищає Біличанський ліс.

Боротьба за Біличанський ліс триває з 2008 року. У лісі вели вирубування дерев, частину лісу було передано приватним структурам під забудову - незаконно. Лише наприкінці червня за рішенням суду Біличанський ліс повернули у власність Києва.

12 липня депутати Київради підтримали проект рішення "Про погодження розширення Національного природного парку Голосіївський".

Зазначимо також, нині журналісти ведуть активну боротьбу проти закону про наклеп, який ухвалено в першому читанні Верховною Радою 18 вересня. Представники ЗМІ, зокрема, створили в соціальній мережі Facebook групу противників закону про наклеп "Скажи ні закону про наклеп. Це стосується кожного".

Крім того, Національна спілка журналістів України, Комісія з журналістської етики та Незалежна медіа-профспілка вимагають від спікера Володимира Литвина та керівників фракцій Партії регіонів, КПУ, Народної партії відхилити законопроект про наклеп або принаймні не розглядати його до отримання висновку Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram