ГоловнаСвіт

У Білорусі побили журналістів

Правоохоронні органи не коментують те, що відбувається.

У Білорусі побили журналістів
Фото: donbass.ua

У Мінську побили і затримали журналістів міжнародних інформаційних агентств.

Про це повідомляє кореспондент "Газети.Ru" з місця подій.

Як стало відомо, побиті фотокореспондент Associated Press Сергій Гриц, фотокореспондент Reuters Василь Федосенко, знімальна група німецького телеканалу ZDF, кореспонденти БелаПАН Тетяна Зенкович і Павло Подобєда, а також незалежний тележурналіст Олександр Борозенко. Пізніше їх усіх відвезли в невідомому напрямку.

Інцидент стався невдовзі після полудня в самому центрі міста, де активісти молодіжного крила громадянської кампанії "Говори правду" - "Зміна" - організували передвиборний пікет. На пікеті всім бажаючим роздавали символічний борщ - нагадування про публічне висловлення глави ЦВК Білорусі Лідії Єрмошиної про те, що білоруські жінки повинні "не бути політиками, а сидіти вдома і варити борщ".

Як передає видання, невдовзі після початку пікету до його учасників підбігли невідомі, які почали бити його учасників, а також затримувати всіх присутніх. Після цього всіх затриманих силою затягнули в мікроавтобуси й повезли в невідомому напрямку.

За свідченнями очевидців, всі журналісти отримали травми. Зараз їх мобільні телефони не відповідають. Правоохоронні органи Мінська ніяк не коментують те, що відбувається. У місцевій міліції стверджують, що затриманих у них немає.

Як повідомляли раніше, білоруська ЦВК розкритикувала опозицію за відмову від участі у виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram