ГоловнаПолітика

Під Генпрокуратурою заборонили мітинги через Жовтневу революцію

Проводити акції протесту під відомством не можна до кінця року.

Під Генпрокуратурою заборонили мітинги через Жовтневу революцію
Фото: LB.ua

Окружний адмінсуд Києва заборонив проводити мітинги біля будівлі Генпрокуратури із 17 вересня до 31 грудня 2012 року, пояснюючи це загрозою виникнення масових заворушень під час святкування річниць революцій.

Про це йдеться в постанові суду від 17 вересня, адресованій у відповідь на позов до Київської держадміністрації громадянського об'єднання "Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу" про заборону проводити мітинг - копію позову має LB.ua.

Влада, щоб убезпечити себе, ухвалює обмеження, якими нівелюється право на мирні зібрання.

— Олександр Данилюк, лідер громадського руху "Спільна справа"

"Проведення таких зібрань, ініційованих відповідачами, в період із 17 вересня по 31 грудня 2012 року припадає, зокрема, на період проведення заходів до святкування річниці Помаранчевої революції, Великої Жовтневої Соціалістичної революції, що може створити реальну небезпеку заворушень, загрозу здоров'ю населення, правам і свободам інших людей", - йдеться в постанові.

Окрім того, як зазначено в документі, згідно із заявами громадян, проведення масових акцій "порушує тишу і заважає мешканцям прилеглих вулиць, а також перешкоджає виховному процесу у спеціалізованій школі".

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада відклала на наступний пленарний тиждень розгляд у другому читанні проекту закону про мирні зібрання.

Документом передбачено, що організатор акцій письмово повинен сповіщати органи влади про проведення заходу не пізніше, ніж за два робочі дні до його початку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram