ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Іноземним спостерігачам порадили побоюватися афер і не пити воду з-під крана

Користуватися банкоматами і піднімати гаманці також заборонено.

Іноземним спостерігачам порадили побоюватися афер і не пити воду з-під крана

Європейська мережа зі спостереження за виборами ENEMO в інструкції, призначеній для її співробітників, які працюватимуть в Україні протягом тривалого часу, рекомендувала побоюватися низки побутових реалій у нашій країні.

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Практичні рекомендації закріплено в розділі XII - "Логістика і питання безпеки".

"Не пийте воду з-під крана, вона низької якості. Не ходіть поодинці в темний час доби. Необхідно мати при собі ліхтарик. Вуличне освітлення в Україні доволі погане", - застерігають автори документа.

Крім того, вони дають іще низку корисних порад: "Попросіть вашого водія дотримуватися Правил дорожнього руху. Не користуйтеся банкоматами. Не піднімайте ніяких гаманців чи грошей, які випали буквально перед вами: в Україні це типова афера".

Нагадаємо, Європейська мережа спостереження за виборами ENEMO складається з 22 неурядових організацій, що здійснюють спостереження за виборами в 17 країнах Центральної та Східної Європи, а також Центральної Азії. Місію спостереження за парламентськими виборами в Україні проводять за фінансової підтримки урядів США й інших країн. Згідно з даними Центрвиборчкому, ENEMO представлена в Україні 40 спостерігачами і входить за чисельністю до першої п'ятірки зареєстрованих місій спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram