ГоловнаПолітика

Судову владу очікують рокіровки

Низка вищих судових органів змінить своїх голів, прогнозує нардеп Кармазін.

Судову владу очікують рокіровки
Фото: mail.ru

Нардеп від НУ-НС, перший заступник голови парламентського комітету з правосуддя Юрій Кармазін очікує низка рокіровок у судовій гілці влади.

За його словами, головою Верховного суду замість Петра Пилипчука, який іде на пенсію, стане Леонід Фесенко - колишній голова Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який напередодні став суддею Верховного Суду.

"Вважаю, що це на 99% буде Фесенко", - сказав депутат.

Головою ж Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ стане нинішній голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, прогнозує Кармазін.

"На місце (призначеного Радою 18 вересня суддею Верховного Суду) Леоніда Фесенка прийде нинішній голова Вищої ради юстиції пан Володимир Колесниченко", - сказав він.

За словами Кармазіна, головною інтригою прийдешніх кадрових перестановок у вищих ешелонах судової влади є те, кого призначать замість Колесниченка головою Вищої ради юстиції.

"Інтрига полягає в тому, хто очолить Вищу раду юстиції, тому що на цю посаду претендують і (радник Президента - керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою) Андрій Портнов, і (перший заступник генерального прокурора) Ренат Кузьмін, і (ще) багато людей", - сказав депутат.

Водночас Кармазін не робив припущення, хто є головним претендентом на цю посаду.

Варто зазначити, що раніше ЗМІ повідомили про можливу дострокову відставку Колесниченка, проте прес-служба Вищої ради юстиції спростувала цю інформацію.

Нинішній голова Верховного суду Пилипчук подав заяву про відставку у зв'язку з досягненням пенсійного віку: 13 жовтня йому виповниться 65 років. Розгляд цієї заяви внесено до порядку денного засідання Вищої ради юстиції, яке призначено на 25 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram