ГоловнаПолітика

Балога: Україні загрожує міжнародна ізоляція

Міністр вважає, що резолюція США може вплинути на всіх українців.

Балога: Україні загрожує міжнародна ізоляція
Фото: www.segodnya.ua

Проект резолюції Сенату США із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко - дуже серйозний сигнал.

Про це міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Якщо документ ухвалять у такому вигляді, як пропонують автори, - Україні, на жаль, не уникнути міжнародної ізоляції. Цей документ, безперечно, стане сигналом для низки цивілізованих держав, які за прикладом США можуть також заборонити в'їзд окремим чиновникам", - зазначив Балога.

Якщо Україна не дотримуватиметься міжнародних стандартів під час проведення виборів, Конгрес застосує такі самі санкції проти нашої країни, як і проти Білорусі.

— заява Комісії США з безпеки та співпраці в Європі

Політик вважає тюремне ув'язнення Тимошенко й екс-голови МВС Юрія Луценка неприйнятним для демократичного суспільства.

"Ви знаєте, що я ніколи не був адвокатом Тимошенко, Луценка. Але рішення про їхнє ув'язнення і спосіб його виконання - неприйнятні для демократичного суспільства", - заявив він.

Окрім того, міністр вважає, що резолюція несе загрозу ізоляції не тільки для влади, але й для "45 мільйонів українців, які не мають стосунку до ув'язнення Тимошенко".

Нагадаємо, сьогодні американський сенатор Джеймс Інхоф написав на своєму сайті про те, що Комітет у закордонних справах Сенату США в четвер прийняв проект резолюції із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Юлії Тимошенко і погане поводження з нею".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram