ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Волинські журналіст вийдуть протестувати проти закону про наклеп

У соцмережі вже створили подію "Хто тут наклепник?".

Волинські журналіст вийдуть протестувати проти закону про наклеп
Фото: gdb.rferl.org

У Луцьку працівники засобів масової інформації завтра вийдуть на акцію протесту проти ухвалення Верховною Радою закону про кримінальну відповідальність за поширення недостовірної інформації.

Ініціатором проведення акції виступив головний редактор журналу "Хроніки Любарта".

У соцмережі вже створили подію "Хто тут наклепник?". Відвідати її погодилися вже близько трьох десятків журналістів.

Крім того, у відділ звернень громадян Луцької міськради надійшло повідомлення про проведення масової акції, яка відбудеться завтра, 20 вересня, о 13.00 біля будівлі Волинської ОДА на Київській площі в Луцьку.

Ми живемо в суспільстві, де люди, не замислюючись, говорять з високих трибун, звинувачуючи інших часом в абсолютно диких речах, які не відповідають дійсності.

— Олександр Єфремов, народний депутат від фракції ПР

Нагадаємо, 18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, який передбачає криміналізацію наклепу. Новий проект передбачає, що наклеп може каратися ув'язненням на строк до 3 років.

Законопроект було внесено до парламенту депутатом від фракції Партії регіонів Віталієм Журавським. Після цього міжнародна організація "Репортери без кордонів" закликала депутатів відхилити його, а генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд висловив стурбованість його можливим ухваленням.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що вважає цей законопроект неконституційним і таким, що суперечить міжнародним зобов'язанням України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram