ГоловнаПолітика

Нємцов: Янукович і Путін домовилися щодо Тимошенко

Опозиціонер говорить, що Путіна не влаштовувало "ув'язнення" за газовий контракт 2009 року.

Нємцов: Янукович і Путін домовилися щодо Тимошенко

Президент Росії домовився з Президентом України Віктором Януковичем про засудження екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив російський опозиціонер Борис Нємцов.

"Путіну дуже незручно, що Тимошенко сидить за угоду, яку вона 2009 року підписала разом із Путіним. Тож ув'язнення Тимошенко за газовий контракт його не влаштовує - коли він у Кремлі, а вона в харківській в'язниці. Якщо Тимошенко засудять за ці борги, а за контракт із газом реабілітують, то Путін буде задоволений. Я думаю, вони домовилися про це з Януковичем, це їхня загальна спецоперація", - сказав він.

2005 року напередодні прем'єрського візиту Юлії Тимошенко до Москви представники російської влади відзначали, що претензій до неї у справі ЄЕСУ немає. Однак, на думку Бориса Нємцова, чинна російська влада, враховуючи нові обставини, переглянула свою позицію.

Нагадаємо, український Госпсуд частково задовольнив позов Міноборони РФ про борг ЄЕСУ, зобов'язавши Кабмін виплатити заборгованість компанії ЄЕСУ в сумі 3 млрд. 113 млн. 053 тис. 506,26 грн. Також суд постановив стягнути судовий збір у розмірі 61 тис. 862,74 грн. Ці кошти повинні стягнути з держбюджету на користь Міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що ніяких гарантій України щодо ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії не існує.

Ще раніше прем'єр-міністр Микола Азаров також заявляв, що Україна не платитиме Міноборони РФ за боргами ЄЕСУ.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

Нагадаємо, Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко. На розгляд Господарського суду міста Києва передано позовні вимоги Міністерства оборони Російської Федерації проти Кабінету Міністрів України про стягнення 3 млрд 239,449 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram