ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Ющенко засуджує законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп

Екс-президент зазначив, що свобода слова є фундаментальною цінністю суспільства.

Ющенко засуджує законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп

Лідер партії "Наша Україна", колишній президент України (2005-2010) Віктор Ющенко засуджує ухвалення у першому читанні Верховною Радою законопроекту, що передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп.

Про це він заявив на прес-конференції у Рівному 19 вересня.

"Я засуджую таке рішення ... в той час, коли у людей немає довіри до судів, засновувати інститут розправи над журналістами неприйнятно", - сказав він.

В. Ющенко також зауважив, що свобода слова є фундаментальною цінністю суспільства.

На його думку, без свободи слова не буде і свободи вибору.

"Свобода слова - це фундаментальна цінність демократії. Якщо у вас забирають свободу слова, ти не можеш реалізувати свободу вибору, свободу бізнесу, інші громадянські свободи", - сказав Ющенко і закликав журналістів виступити на захист свободи слова.

Ухвалення законопроекту про введення кримінальної відповідальності за образу та наклеп у чинній редакції може стати інструментом, щоб "закритт рот журналістам, громадським діячам, відомим письменникам, політикам".

— Віктор Мусіяка, юрист

"Я закликаю журналістів бути монолітними у своїй реакції на цю репресивну несправедливість", - сказав лідер "Нашої України".

Нагадаємо, 18 вересня Рада ухвалила законопроект №11013 у першому читанні, що передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за наклеп і поширення завідомо неправдивих відомостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram