ГоловнаПолітика

"Свобода": серед дніпропетровських терористів значаться політологи ПР

"Свободівці" стверджують, що справу про підривників використовують для дискредитації опозиції.

"Свобода": серед дніпропетровських терористів значаться політологи ПР
Фото: http://transkarpatia.net

"ВО "Свобода" заявляє про присутність серед обвинувачених у справі про теракти в Дніпропетровську двох політологів, які працювали на Партію регіонів.

Про це йдеться в заяві радника голови "Свободи" Андрія Денисенка, поширеного прес-службою облорганізації.

За даними Денисенка, затримані Сукачов і Рева припинили співпрацю з депутатом Верховної Ради від "Блоку Юлії Тимошенко - Батьківщина" Михайлом Соколовим іще влітку 2011 року і відтоді й до моменту вибухів 27 квітня цього року мали єдиного замовника - Партію регіонів і входили до складу аналітичної групи її обласного штабу.

"Вони брали участь у розробці найважливіших аналітичних продуктів, які визначають стратегію та тактику кампанії партії на Дніпропетровщині - починаючи від так званого "соціального договору" і закінчуючи концепціями виборчих кампаній кандидатів-мажоритарників. Зокрема, Ступака, Шипко та Морозенка", - сказано в заяві.

У повідомленні наголошено, що в матеріалах справи є свідчення і докази роботи членів цієї групи на обласний штаб Партії регіонів.

На думку Денисенка, "справу дніпропетровських терористів" використовують для дискредитації опонентів влади у виборчий період.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявила про присутність серед обвинувачених у справі про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі політолога, який працював під час минулої кампанії з виборів до ВР на Соколова.

27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв.

Унаслідок вибухів постраждала 31 особа.

Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

У червні цю справу об'єднали в одне провадження з іншими кримінальними справами за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 рооку та Дніпропетровську 16 листопада 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram