ГоловнаПолітика

Депутата від БЮТ підозрюють у зв'язках із дніпропетровськими терористами

Соколов каже, що не знає імен і прізвищ своїх позаштатних політологів.

Депутата від БЮТ підозрюють у зв'язках із дніпропетровськими терористами
Фото: shahta.org

Дніпропетровські підривники 2011 року були консультантами чи політологами у представника БЮТ Михайла Соколова для проведення виборчої кампанії 2012 року.

Про це пише "Сегодня", посилаючись на власні джерела в прокуратурі.

За їхніми даними, в матеріалах слідства у справі про вибухи в Дніпропетровську є дані про зв'язки Соколова з Віктором Сукачовим і ще одним підозрюваним - Дмитром Ревою.

Правоохоронці вважають, що підривники отримували від Соколова по шість тисяч гривень на місяць за консультаційні послуги.

Окрім того, вивчаються зв'язки Соколова з екс-конгресменом США Джимом Слетері, який активно бере участь у процесі Юлії Тимошенко. Розглядають питання про можливе лобіювання через Соколова якихось американських інтересів у цій справі.

Як випливає з матеріалів справи, нардеп не заперечує, що Сукачов і Рева працювали на нього 2011 року консультантами або політологами для проведення майбутньої виборчої кампанії 2012 року. Однак згодом, через свого помічника, нардеп відмовився від їхніх послуг у зв'язку зі зміною виборчих планів.

Шеф слідства СБУ Іван Дерев'янко підтвердив наявність таких матеріалів у справі.

"Дійсно, під час розслідування кримінальної справи про вибухи було встановлено, що народний депутат Соколов наймав нині обвинувачених у справі про тероризм, пов'язаних із вибухами в Запоріжжі, Харкові та Дніпропетровську, своїми політологами. Встановлено також, що він виплачував їм певні суми. В електронному листуванні обвинувачених містилися також різні сценарії покращення іміджу зазначеного народного депутата під час передвиборної боротьби".

Сам Соколов заявив, що консультантів і позаштатних політологів наймав його штатний політолог.

"Я їхніх прізвищ та імен не знаю. Одне тішить: що наші правоохоронці врятували місто від цього лиха, від тероризму. Слава Богу, що їх заарештували. З конгресменом Слетері я мав щастя спілкуватися на суді у Юлії Володимирівни. Познайомився з ним як з особою, яка якоюсь мірою цікавиться  демократичними процесами в Україні. Про його можливу лобістську діяльність мені нічого не відомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram