ГоловнаПолітика

Кравчук: Янукович має намір розвивати українську мову на державному рівні

Президент налаштований рішуче.

Кравчук: Янукович має намір розвивати українську мову на державному рівні
Фото: obozrevatel.com

Президент України (1991-1994) Леонід Кравчук заявив, що Віктор Янукович рішуче налаштований запровадити державну програму розвитку української мови, якої так і не ухвалили за всі 20 років незалежності.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Зокрема, Кравчук зазначив, що під час наради Президент запропонував прийняти урядову програму розвитку української мови.

"За всі 20 років незалежності України цю програму неодноразово вносили в порядок денний, але вона не була прийнята, тому що, крім політичної волі, потрібні ще значні фінансові витрати. Сьогодні Президент налаштований рішуче в цьому плані", - сказав екс-президент.

Також Кравчук зазначив, що Президент також звернув увагу на необхідність унести зміни до Закону "Про засади державної мовної політики", які напрацюють відповідна робоча група й уряд.

"Я переконаний, що нарада минула конструктивно та перспективно. Зрештою, мовне питання має вийти на високий державний рівень, на конституційний рівень і на такий рівень закону, який відповідав би стратегічним національним інтересам України", - сказав Кравчук.

Нагадаємо, 7 серпня в Криму відбулася зустріч Президента Віктора Януковича з інтелігенцією, на якій він обіцяв, що

закон про засади державної мовної політики доопрацюють і виправлять протягом місяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram