ГоловнаПолітика

Стало відомо, що робив молдовський шпигун в Україні

Між Україною та Молдовою спалахнув шпигунський скандал.

Стало відомо, що робив молдовський шпигун в Україні

Громадянин Молдови Семен Нікулін, якого затримали в Одесі за підозрою у шпигунстві, здобував інформацію про постачання зброї в Придністров'я.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела в СБУ.

"У зв'язку із загостренням і так напружених відносин між ПМР і Молдовою Служба інформації і безпеки Молдови збільшила присутність своїх інформаторів в Україні, зокрема в Одеському регіоні, - пояснив співрозмовник видання. - Одним із таких резидентів був Семен Нікулін. Він відстежував усю ситуацію з постачаннями зброї в Придністров'ї від однієї із сусідніх країн. Україна виступає транзитною зоною".

За словами джерела, зараз Нікулін - до речі, колишній журналіст газети "Незалежна Молдова" - перебуває під слідством у СІЗО Києва. За даними газети "Коммерсантъ", йому інкримінують ч. 1 ст. 114 КК (передача або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять держтаємницю, покарання - від 8 до 15 років за ґратами).

Нагадаємо, співробітника прес-центру об'єднаної контрольної комісії в Придністров'ї від молдовської делегації Семена Нікуліна заарештували в орендованій квартирі на вул. Сегедській, коли він отримував секретні документи, які нібито стосуються перевезення вантажів через українсько-придністровський кордон. Прес-секретар СБУ Марина Остапенко відмовилася коментувати інформацію про затримання Нікуліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram