ГоловнаПолітика

Хармс: Тимошенко може стати інвалідом

За словами лікаря, лікування ускладнює постійний стрес пацієнтки.

Хармс: Тимошенко може стати інвалідом
Фото: http://vebidoo.de

Німецький лікар екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Лутц Хармс не відкидає можливості інвалідизації своєї пацієнтки.

Про це Хармс заявив на брифінгу перед ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи можна вважати, що загроза інвалідизації Тимошенко, про яку він говорив раніше, вже минула, Хармс зазначив, що її виключати ще не можна, однак лікарі сподіваються, що зможуть її уникнути.

"Я не можу сказати, що ми можемо повністю виключити цю ймовірність. Ми можемо досить позитивно оцінювати розвиток подій, і ми сподіваємося, що ми все-таки зможемо уникнути ймовірності інвалідності", - сказав Хармс.

Він зазначив, що ця надія є підставою для ухваленого у вівторок, 18 вересня, спільного з українськими лікарями рішення продовжити терапевтичне лікування Тимошенко в умовах стаціонару.

Також він підкреслив, що за останні 6 тижнів було досягнуто певний прогрес у лікуванні, незважаючи на те, що німецькі лікарі сподівалися на більше.

Екс-прем\'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова, буде залучена до робіт у виправній колонії в Харкові як тільки їй дозволить стан здоров\'я.

— Олександр Лісіцков, голова Державної пенітенціарної служби України

Лутц зазначив, що відіграє свою роль те, що пацієнтка постійно перебуває в стресовій ситуації, що в значній мірі ускладнює лікування.

"Проте ми все-таки раді тим успіхам, які ми змогли досягти на сьогодні спільною роботою", - сказав він.

Раніше, перший заступник міністра охорони здоров'я України Раїса Моїсеєнко заявила, що Тимошенко залишиться під стаціонарним наглядом українських та німецьких фахівців в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові щонайменше ще один місяць.

Нагадаємо, 9 травня Тимошенко була доставлена в лікарню "Укрзалізниці" в Харкові у зв'язку з погіршенням здоров'я (у неї діагностована міжхребцева грижа).

Лікування Тимошенко здійснюється під наглядом медиків з берлінської клініки "Шаріте".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram