ГоловнаПолітика

Волга: "Справу проти мене сфабриковано з грубими розбіжностями"

Екс-голова Держфінпослуг сподівається на виправдувальний вирок.

Колишній голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга сподівається на виправдувальний вирок суду у кримінальній справі проти нього.

Про це він сказав журналістам перед судовим засіданням.

"Я зрозумів за ці 14 місяців, перебуваючи у в'язниці, що фабрикація кримінальної справи - це робота професіонала, і допускати до фабрикації кримінальної справи дилетантів не можна. Тобто справу проти мене  сфабриковано з такими грубими нестиковками, що мені здається, це закінчиться виправдувальним вироком, і надалі я вимагатиму покарання тих людей, які непрофесійно сфабрикували цю кримінальну справу", - сказав він.

При цьому Волга зазначив, що не робить трагедії з того, що йому довелося провести в СІЗО більш ніж рік, лише завдяки великій кількості вільного часу він зміг досконало розібратися в матеріалах справи і виявити безліч неузгоджень у них.

На думку Волги, в цій справі вже все з'ясовано, тому, радше за все, у суду вже готовий вирок, і, найімовірніше, його оприлюднять або вже у вівторок, або протягом найближчого тижня.

Сьогодні Шевченківський районний суд Києва продовжив засідання у кримінальній справі колишнього голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги.

Суддя повторно надала слово водієві Волги Віталію Присяжнюку, помічнику Олегу Чернушенкові, директору департаменту юридичного забезпечення Держфінпослуг Євгенові Гантімурову й екс-директору департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Держфінпослуг Віктору Адамовичу, які визнали свою провину і покаялися в скоєному.

Нагадаємо, Волгу звинувачують у замаху на отримання хабара в розмірі 500 тисяч доларів в обмін за дострокове виведення тимчасової адміністрації з "Першого кредитного товариства" та розтраті 47 тисяч гривень бюджетних коштів унаслідок незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг Присяжнюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram