ГоловнаПолітика

Україна перейде на зимовий час у ніч перед виборами

ВР до виборів не змінюватиме закон про тимчасові поясах.

Україна перейде на зимовий час у ніч перед виборами

Україна перейде на зимовий час 28 жовтня - в ніч перед голосуванням на виборах до Верховної Ради стрілки годинників переведуть на годину назад.

Верховна Рада не має наміру до виборів приймати будь-які рішення щодо питання часу, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Питання про доцільність переведення стрілок годинника двічі на рік доволі дискусійне. І напередодні виборів ми не хочемо порушувати теми, які підривають суспільство. Адже нас можуть звинуватити, буцім підігруємо Росії, або навіть побачити, що, скасувавши перехід на зимовий час, даємо сигнал Кремлю про готовність вступити в Митний союз. Тож до виборів не будемо навіть обговорювати тимчасового законопроекту", - розповів газеті заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Нагадаємо, 25 березня Україна перейшла на літній час.

Уряд України пропонує Верховній Раді скасувати перехід країни на літній час із 2013 року. Документ передбачає введення в Україні часу другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрілки. Тобто, можливо, після повернення восени до зимового часу Україна відмовиться від щорічного введення літнього часу.

Законопроект пропонує перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку, тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

У разі ухвалення законопроекту він набуде чинності з 1 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram