ГоловнаПолітика

Волга частково визнав свою провину

За його словами, він підписав наказ про призначення Присяжнюка, не перевіривши його право займати цю посаду.

Волга частково визнав свою провину
Фото: Макс Левин

Колишній голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга заявив, що визнає свою провину в недбалості під час прийому свого водія Віталія Присяжнюка на посаду головного спеціаліста одного з відділів відомства.

"Ваша честь, я свою провину у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) не визнаю. Вважаю себе винуватим у скоєнні злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу (Службова недбалість)", - заявив він.

За його словами, він підписав наказ про призначення Присяжнюка без перевірки його прав займати цю посаду. Крім того, Присяжнюк під час прийому на роботу подав підроблений диплом про отримання вищої освіти, про що підсудний не знав.

Варто зазначити, що максимальна санкція за статтею "Службова недбалість" передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 250 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Водночас Волга називає доказом відсутності в нього намірів отримати 500 тисяч доларів хабара за виведення тимчасової адміністрації з кредитної спілки "Перше кредитне товариство" відсутність у нього як голови комісії повноважень, за допомогою яких можна було б домогтися такого рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram