ГоловнаПолітика

Тимошенко залишать у клініці ще щонайменше на місяць

Тимошенко обстежили українські та німецькі фахівці.

Тимошенко залишать у клініці ще щонайменше на місяць
Фото: www.lrp.lt

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко залишиться в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці" ще щонайменше на місяць.

Про це заявила сьогодні на брифінгу в Харкові перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко.

Моісеєнко підкреслила, що Тимошенко обстежили українські спеціалісти та лікар клініки "Шаріте" Лутц Хармс, який приїхав з Німеччини.

"Медики дійшли висновку, що терміни стаціонарного реабілітаційного лікування були перевищені в кілька разів. Стандартизоване лікування припускає курс в 14-21 день. Сьогодні перевищення вже досить серйозне - ми поводимо стаціонарне лікування вже 5-й місяць. Але оскільки ситуація нестандартна і пацієнтка особлива, то, враховуючи варіанти, які ми відпрацьовували, і побажання пацієнтки, є необхідність залишити її під спостереженням українських і німецьких лікарів в умовах стаціонару, - зазначила Моісеєнко. - Що ж стосується термінів, можливо, це буде місяць, можливо - більше".

Екс-прем\'єр-міністр Юлія Тимошенко йде на поправку.

— Михайло Афанасьєв, Головний лікар харківської ЦКЛ "Укрзалізниці"

Вона також додала, що на сьогодні при лікуванні Тимошенко відпрацьовано більше за 250 різних медичних процедур. Курс реабілітаційної терапії минув успішно. Зараз мова йде про фізіотерапію.

Як повідомляли раніше, напередодні в Харків прибув лікар німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс для продовження курсу лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Екс-прем\'єр України Юлія Тимошенко, яка перебуває на лікуванні у харківській лікарні, досі не може пересуватися самостійно.

— Аннет Райсхауер, німецький лікар

Нагадаємо, Юлія Тимошенко була доставлена в Центральну клінічну лікарню №5 "Укрзалізниці" з колонії 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram