ГоловнаПолітика

БЮТ пропонував Піскуну йти на вибори від опозиції

Партія регіонів не включила екс-генпрокурора у виборчий список.

БЮТ пропонував Піскуну йти на вибори від опозиції
Фото: zhyrnalist.blogspot.com

Колишньому генеральному прокурору Святославу Піскуну пропонували балотуватися в Раду за списками Блоку Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

"Мені пропонували піти в список БЮТ. Але я відмовився з мотивацією, що не поділяю їх переваги", - повідомив Піскун, уточнивши, що не бачить себе в опозиційному таборі.

"Мені пропонували піти в опозицію. А от хто саме - це вже неважливо. Я відмовився, бо розумів, що мені там не місце. Я не люблю бігати з однієї фракції в іншу. Я люблю стабільність, але не таку, як на цвинтарі. Я люблю стабільність у відносинах з людьми, в законах, в державі, стабільність виконання своїх обіцянок. Опозиція сьогодні не просто не відповідає за свої слова, вона їх навіть і не говорить - так і нема за що відповідати. Опозиція сьогодні нічого такого на себе не бере, за що доведеться потім відповідати", - зазначив Піскун.

Водночас знаходячись у лавах Партії регіонів (вступив в ПР 2008 року), Піскун балотується на виборах Верховної Ради по 63 мажоритарному округу (місто Бердичів, Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони Житомирської області). Його суперником є офіційно висунутий партією Олександр Ревега.

Відсутність свого прізвища в списках партії і в переліку мажоритарників від ПР, екс-генпрокурор пояснює тим, що "не просився, а тому і не потрапив".

"У фракцію "регіонів" я прийшов тоді, коли вона була в опозиції. Я прийшов у владу. Я прийшов допомагати Партії регіонів визначати основні позиції з боротьби з криміналітетом, з корупцією, з порушенням законів у державі, які відбувалися під час президентства Ющенка".

Зараз же, за словами Піскуна, його погляди не збігаються з поглядами партії. Зокрема, "регіонал" розкритикував підвищення пенсійного віку для жінок. Однак уточнив, що виходить з ПР наразі не має наміру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram