ГоловнаПолітика

Яценюк сподівається, що Тимошенко виправдають у ЄСПЛ

Політик вважає, що в суді очікують команди Банкової, затягуючи оголошення вироку.

Яценюк сподівається, що Тимошенко виправдають у ЄСПЛ
Фото: byut.com.ua

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк сподівається, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко виправдають у Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав після засідання суду за касацією на вирок екс-прем'єра.

"Ми прекрасно усвідомлюємо, що відстрочка винесення рішення суду пов'язана тільки з одним - очікують команди з Банкової. Для нас це суттєво ускладнює процес, оскільки потрібно негайно передати всі матеріали до Європейського суду з прав людини... Ми очікуємо на будь-яке рішення цього суду, оскільки чудово розуміємо, що справжній суд - це Європейський суд із прав людини, і тільки там буде виправдувальний вирок", - зазначив політик.

Крім того, Яценюк вважає, що прокурор на суді радше виправдав Тимошенко, ніж довів її провину.

"Я дуже уважно слухав вирок прокуратури. Рівень правової безграмотності представників прокуратури досяг межі. Представник Генеральної прокуратури зазначила, що, по-перше, виявляється, Тимошенко не підписувала ніякої газової угоди. Друге - вона наголосила на тому, що не потрібно ніяких директив. Третє - вона наголосила на тому, що Юлія Тимошенко не переслідувала ніяких особистих вигод із підписаного контракту, тому це був не обвинувальний, а виправдувальний вирок", - додав він.

Нагадаємо, адвокат Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що Вищий спецсуд оголосить рішення щодо касації захисту екс-прем'єра на вирок у "газовій справі" на початку вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram