ГоловнаПолітика

Симоненко: "мовні" рішення облрад розколюють суспільство

Такий "розкол" вигідний олігархам, щоб відвернути увагу від справжніх проблем.

Симоненко: "мовні" рішення облрад розколюють суспільство

Ухвалення низкою обласних рад рішення про надання російській мові статусу регіональної тільки розколює українське суспільство.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час запису програми на телеканалі "ТВ-5" у м. Запоріжжі.

Симоненко наголосив, що такі рішення вкотре лише спровокують конфлікти серед населення України.

Він нагадав, що Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Європейської хартії на підтримку нацменшин в Україні": "Тобто цей закон не вирішував статусу російської мови в усій Україні, і не вирішує це питання глобально", - зазначив лідер КПУ.

"Безумовно, облради, ухвалюючи ці рішення, мали повне право враховуючи прийнятий закон у парламенті. Але ж усі ми пам'ятаємо, що якщо такі рішення будуть ухвалювати в одних областях, а в інших - ні, то це тільки посилить і без того наявний в Україні розкол серед населення", - додав Симоненко.

Політик наголосив, що такий "розкол" вигідний олігархам, щоб відвернути увагу від справжніх проблем, особливо враховуючи майбутні

парламентські вибори-2012.

"Усе, що відбувається в парламенті із законом про мови, зокрема й бійка, абсолютно сплановані й однією стороною, й іншою. Але реально проблему другої державної мови такі закони не вирішують", - підсумував політик.

Як відомо, російській мові вже надали статус регіональної Одеська міська й обласна ради, Запорізька і Донецька обласні ради та Севастопольська міська, а також Луганська, Дніпропетровська і Херсонська облради.

Нагадаємо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про засади державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність у регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram